Искате да влезете във форма, но мислите, че фитнесът не е за вас? Чувствате се обездвижени, но класовете по аеробика ви се струват скучни? Чувствате се добре, докато танцувате?

В такъв случай Зумба Фитнес е идеалната програма за вас!

Един хубав слънчев ден инструкторът по Аеробика Алберто (Бето) Перез, отивайки към обичайният си клас в Маями, Флорида, забравя музиката, която е подготвил за часа си. В бързината взима от колата си касетка със своите любими песни (Бето е колумбиец, следователно касетката е с латино музика). Влиза в класа си и за пръв път провежда час по Аеробика, опитвайки се да добави елементи от латино танци, за да е в такт с музиката. Тогава за пръв път се заражда идеята за Зумба.

Днес, години по-късно, Зумба Фитнес е мания, превзела света. Със своята простичка комбинация от аеробни и танцови движения, тя покорява все повече сърца. Милиони посещават класовете на лицензираните инструктори по цял свят, а компанията е станала толкова популярна, че започва да прави специализирани Зумба Фитнес програми (като Зумба Степ, Зумба Тонинг, Зумба Сентао, Зумба Кидс, Аква Зумба, Зумба Голд, Зумбини) и дори произвежда собствена марка дрехи и уреди за тренировка. Популярността на Зумба се крие в нейната формула, която комбинирайки танц и физически упражнения, съумява да накара участниците в класа да забравят, че всъщност тренират, а не просто танцуват. Така, че ако обичате да излизате на танци с приятели, а не да тренирате във фитнеса, Зумба е вашата програма! Доказано е, че за един клас, участниците успяват да изгорят средно между 400 и 700 калории. Програмата тренира успешно всички мускулни групи и подобрява сърдечната активност. Подходяща е за хора на всякакви възрасти, независимо от пола или физическото им състояние!

Освен, че един час Зумба действа физически ползотворно на нашия организъм, научно доказани са и психическите ползи от програмата. Програмата помага за създаването на нови социални контакти и приятелства. В добавка към това ни кара да се чувстваме тонизирани и енергични. Зумба има и още един огромен плюс. По време на клас мозъкът ни освобождава ендорфин или казано по-просто – Зумба е щастие!

Ако все още се колебаете дали Зумба е за вас, опитайте да отидете на клас. Поне веднъж. Именно тогава ще усетите магията на това да забравите за всичко за един час. Ще бъдете себе си за един час. Ще разберете, че за този час важните сте вие. Това е най-важното в Зумба Фитнес – емоцията, която поражда у трениращите, усмивките на лицата им. Защото Зумба е удоволствие. Зумба е заряд. Зумба е настроение. Зумба е щастие!